Ροές atom στο Igraphıcs.gr (Αtom feeds)

Σχετικά θέματα με τις ροές Αtom

Τί είναι οι ροές (Atom/Rss feeds)

Οι ροές Atom είναι μία υπηρεσία που παρέχει ένας δικτυακός τόπος (και το igraphics.gr) και είναι ένας βολικός και γρήγορος τρόπος για να ενημερώνεστε για ηλεκτρονικά γεγονότα. Μαζί με τις πιό γνωστές ίσως (και παλαιότερες) ροές RSS, αποτελούν τις πιο διαδεδομένες μορφές ροών ενημέρωσης. Με τις τεχνολογίες αυτές μπορείτε να παρακολουθείτε πότε ανανεώνεται το περιεχόμενο των δικτυακών τόπων που σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να λαμβάνετε κατευθείαν στον υπολογιστή σας τους τίτλους των τελευταίων ειδήσεων, άρθρων ή γραφημάτων που επιθυμείτε αμέσως μόλις αυτά γίνουν διαθέσιμα χωρίς να είναι απαραίτητο να επισκέπτεστε καθημερινά τους αντίστοιχους δικτυακούς τόπους.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ενημερώνεστε ταυτόχρονα για ηλεκτρονικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε πολύ «απομακρυσμένους» ιστοτόπους. Έτσι μπορείτε να μην χάνετε καμία νέα δημοσίευση χωρίς να χρειάζεται να επισκεπτείτε δεκάδες σελίδες που σας ενδιαφέρουν.

Περισσότερες πληροφορίες για το Atom εδώ (στα Αγγλικά)

Πώς μπορώ να κάνω χρήση της υπηρεσίας ροών Atom;

Για να μπορέσετε να κάνετε χρήση της υπηρεσίας ροών Atom θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα λογισμικό ανάγνωσης ροών (RSS/Atom/News reader). Στο λογισμικό αυτό προσθέτετε τους συνδέσμους (URL) που αντιστοιχούν στις ροές Atom που σας ενδιαφέρουν και αυτό με τη σειρά του αναλαμβάνει να ελέγχει τακτικά τις ροές αυτές και σας ενημερώνει διαρκώς για οτιδήποτε νέο. Αφού επιλέξετε πρόγραμμα ανάγνωσης (δείτε παρακάτω), θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο περιεχόμενο θέλετε να λαμβάνετε.

Πώς επιλέγω μία ροή Atom για το igraphics.gr;

Από τη στήλη "Ροές Atom του igraphics.gr" επιλέξτε την κατηγορία που θέλετε

  • κάντε δεξί κλικ πάνω στο σύνδεσμο της ροής
  • επιλέξτε από το αναδυόμενο μενού "Αντιγραφή τοποθεσίας δεσμού" ("Copy link location")
  • επικολλείστε τη συντόμευση στο σχετικό πεδίο διεύθυνσης του λογισμικού ανάγνωσης (περισσότερα για αυτό στις οδηγίες χρήσης του λογισμικού)

Μερικά προγράμματα πλοήγησης (browsers) όπως τα Firefox, Opera και Safari, ελέγχουν αυτόματα τις σελίδες που επισκέπτεστε για ροές Atom και εμφανίζουν ένα σχετικό εικονίδιο στη γραμμή διευθύνσεων όταν βρίσκουν σχετικό περιεχόμενο κάνοντας απλούστερη τη διαδικασία εγγραφής στην υπηρεσία ροών Atom του κάθε ιστοτόπου. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε τους δικτυακούς τους τόπους.

Από που μπορώ να προμηθευτώ πρόγραμμα ανάγνωσης ροών (RSS/Atom reader);

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα προγράμματα στο Διαδίκτυο για τα τρία βασικά λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux, Mac OS X) από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. Προσέξτε να επιλέξετε το σωστό πρόγραμμα που να είναι λειτουργικό στον υπολογιστή σας. Μερικά προγράμματα είναι τα εξής:

Freeware (Δωρεάν προγράμματα)

Shareware (Δοκιμαστική και επί πληρωμή έκδοση)

Web-based (Πρόσβαση σε RSS μέσω Διαδικτύου)